Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سهام عدالت که از سال 84 وارد ادبیات سیاسی و اقتصادی کشور شد، پس از 15 سال در خرداد ماه سال جاری توسط دولت دوازدهم آزادسازی شد و افراد توانستند این دارایی خود را بفروش رسانده و از عواید آن استفاده کنند.

اما همزمان با آزاد شدن 60 درصد از سهام عدالت طی ماه های گذشته، ارزش این سهام به شدت کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی آزاد شدن سهام عدالت در ماه های گذشته و ایجاد صف برای فروش این نمادها را از مهمترین دلایل اصلاح و یا ریزش بازار در سه ماه گذشته می داند.

البته نباید از این مساله نیز بگذریم که بانک ها و کارگزاری های فروشنده سهام عدالت، در بدترین موقع اقدام به فروش این دارایی ها کردند و این مساله باعث عرضه آبشاری در بورس شد. این عرضه ها هم در کنار سایر موضوعاتی مانند اختلاف در کابینه دولت، تصمیمات اشتباه سازمان بورس و ... باعث اصلاح عمیق بازار سرمایه شد.

سهام عدالت چقدر می ارزد؟

از زمانی که سهام عدالت توسط دولت آزاد شد، ارزش این سهام در یک روند افزایشی قرار گرفته بود. اما پس از اصلاح بازار سرمایه در ماه های گذشته این روند به کاهش ارزش سهام عدالت تبدیل شد.

سهام عدالت در آن دوره با قیمت های بالایی مبادله می شد. اما پس از اصلاح بازار تقریبا 50 درصد از ارزش خود را از دست داده است.

سهام عدالت در برگه های 409، 492، 532 هزار تومانی  برگه یک میلیون تومانی به مردم واگذار شده است. ارزش این برگه ها در ابتدای مردادماه و در حال حاضر در جدول زیر آمده است. همانطور که در جدول نشان داده شده است، ارزش این برگه سهام ها در این مدت کاهش 48 درصدی داشته است. یعنی 48 درصد از ارزش این سبد دارایی در این سه ماه کاهش یافته است.

ارقام به ریال می‌باشد

اختلاف 87 درصدی در اطلاعات نمایشی در سایت سمات

شرکت سپرده گذاری مرکزی که اصلی ترین منبع نشان دادن ارزش واقعی همه سهام های افراد دارای کد بورسی است، در اقدامی که دلیل آن مشخص نیست، ارزش سهام عدالت را هنوز به روز رسانی نکرده و اعدادی که این سامانه نشان می دهد، مربوط به ابتدای مردادماه است. سایت سمات که متعلق به شرکت سپرده گذاری مرکزی است، اطلاعات مربوط به همه نمادها را برای یک روز قبل به روز رسانی می کند، اما در این مدت این مساله برای سهام عدالت رخ نداده است.

در جدول زیر مشخص شده است هر نمادی که در سبد سهام عدالت قرار دارد، با چه قیمتی در شرکت سپرده گذاری مرکزی قیمت گذاری شده است و ارزش روز این نمادها نیز به چه میزان است.

با نگاهی به قیمت هایی که شرکت سپرده گذاری مرکزی در سامانه سمات نشان می دهد، مشخص می شود تقریبا همه نمادها به جز یک نماد ارزش خود را از دست داده است.  از 17 درصد تا 87 درصد کاهش قیمت نمادهای حاضر در سبد سهام عدالت نشان می دهد در این مدت چقدر زیان نصیب افرادی شده است که سهامداری کرده و سهام خود را به بانک ها و کارگزاری ها برای فروش واگذار نکرده اند. البته یک نماد نیز با افزایش قیمت تقریبا 20 درصدی مواجه شده است.

در پایان این سوال همچنان پابرجاست که شرکت سپرده گذاری مرکزی که باید اطلاعات به روز شده دراختیار همه افراد قرار دهد، چرا هنوز اطلاعات مربوط به مردادماه را نشان می دهد.

مخاطبان خبرگزاری فارس، با ثبت سوژه های «چرا ارزش سهام عدالت کاهش یافت» و «فروش سهام عدالت متوقف شود» در سامانه فارس من، خواستار پیگیری دلیل کاهش ارزش سهام عدالت در ماه های گذشته شده بودند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سهام عدالت دولت دوازدهم بازار سرمایه سپرده گذاری مرکزی شرکت سپرده گذاری مرکزی ارزش سهام عدالت ماه های گذشته سهام عدالت نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۰۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی

به گزارش قدس آنلاین، مطابق ماده ۴۸ قانون کار طرح طبق بندی مشاغل برای اجرای عدالت مزدی می بایست اجرا شود. دراین ماده آمده است به منظور جلوگیری از بهره‌کشی از کار دیگری وزارت کار موظف است نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه کرده و به اجرا درآورد.

بر اساس ماده ۴۹قانون کار برای استقرار مناسبات صحیح کارگاه در زمینه مزد و مشخص شدن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه‌ها، کارفرمایان موظفند با همکاری کمیته طبقه‌بندی مشاغل کارگاه یا موسسات ذیصلاح این طرح را تهیه و پس از تایید وزارت کار در کارگاه به اجرا درآورند.

طرح طبقه‌بندی مشاغل با هدف برخورداری کارکنان و کارگران مشمول قانون کار از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش‌بینی شده و در کارگاه‌های بالای ۵۰نفر کارکن لازم الاجرا است؛ این طرح در واقع در کارگاه‌هایی که به حد نصاب ۵۰نفر کارگر و نیروی کار یا بیش از آن می‌رسند به اجرا در می‌آید و کارفرمایان مکلفند برابر ماده ۴۸قانون کار، نیروهای کار خود را مشمول طبقه بندی قرار بدهند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند طبقه‌بندی مشاغل بهترین معیار برای صدور احکام شغلی کارگران است و  اجرای این طرح ضمن افزایش روحیه و انگیزه کار، ایجاد عدالت مزدی، واقعی شدن حقوق نیروهای کار و جلوگیری از تضییع حقوق کارگران، باعث می شود  که از نیروهای کار در کارگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس شایستگی استفاده شود.

رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در استان تهران

محمد آذر پناه ، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفت: اجرای طرح های طبقه بندی مشاغل در سال گذشته از رشد ۵۰درصدی برخوردار شد.اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل که از رشد ۵۰ درصدی برخوردار بوده است، به رقمی بالغ بر ۲۸۹ کارگاه در سطح استان رسیده است.

وی با بیان این که این طرح در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر موجب افزایش تولید، ایجاد انگیزه کار و احساس عادلانه بودن دستمزد پرداختی به کارگران می‌شود افزود: کارفرمایان مکلفند براساس مواد ۴۸و ۴۹ قانون کار، پرداخت حقوق و مزایای نیروهای کار خود را مطابق طرح طبقه بندی مشاغل انجام دهند.

آذرپناه افزود: با اجرای طرح طبقه بندی و رتبه بندی مشاغل، کارکنان و کارگران از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش بینی شده در مقررات موضوعی بهره مند می‌شوند. اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل زمینه افزایش تولید را فراهم کرده و موجب بالارفتن انگیزه کار در بین کارگران می‌شود.

وی افزود: توجه و تکریم توأمان قشر کارگر و کارفرما در رشد بهره وری و ارتقای شور و نشاط، ایجاد انگیزه و خلاقیت تاثیرگذار است و همواره بایستی مورد توجه قرار گیرد. 

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳از سوی رهبر معظم انقلاب، مهمترین رکن جهش تولید را جامعه کارگری و کارفرمایی دانست و گفت: توجه به نیاز های جامعه کارگری موجب تحقق جهش تولید خواهد شد.

آذر پناه تصریح کرد: در حال حاضر در برخی از مجموعه ها با تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد روبه رو هستیم و این امر در کاهش کیفیت کار و تولید محصول اثرگذار است.

به گفته وی، در بعضی از بنگاه‌ها عدم اجرای طرح طبقه بندی  مشاغل و پرداخت حقوق و مزایای یکسان به کارگران تازه کار و کارگران با سابقه، بی انگیزگی و خروج کارگران از بنگاه را به دنبال داشته موجب کاهش بهره‌وری و لطمه به بنگاه شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی 
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • آینده بورس در چند پرده
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت